Smarta förberedelser inför vandringen

Publicerat den Författare admin

Har man vandrat mycket så har man tids nog råkat ut för det mesta och därigenom lärt sig ett och annat på kuppen. Idag tänkte vi tipsa om några smarta förberedelser inför en vandring som vi själva lärt oss genom årens lopp kan vara till nytta.

Kommunikation med omvärlden

Allt som oftast så går det fin fint när man är ute och vandrar men då och då så gör det också inte det! Är man ute helt själv och vandrar och råkar ut för allt ifrån något så tråkigt som att man ramlar och bryter benet eller någonting annat allvarligt, så är det oerhört viktigt att ha en möjlighet att nå civilisationen. Det gäller med andra ord att man har med sig sin mobiltelefon, att den har nog med batteri och att denna inte går sönder om man skulle råka tappa den ur fickan, något som man kan undvika genom att utrusta den med ett bra mobilskal.

Snabb energi

Är man ute på en längre vandring så är det självfallet alltid bra att ha mat med sig i packningen, men det är också bra att ha tillgång till ännu snabbare energi. Torkat kött eller någon powerbar kan komma väl till pass när energin börjar tryta och du fortfarande ha någon kilometer kvar av dagens strapats.

Fint för fötterna

Om det är någonting som brukar ta stryk när man vandrar så är det fötterna. För att undvika ett scenario där du knappt tar dig framåt för att du har alldeles för ont är att se till att alltid ha några extra strumpor med dig så att du alltid kan hålla fötterna torra, samt ett paket med skavsårsplåster. På detta vis försäkrar du dig om att du tar dig från punkt a till punkt b utan att stupa på vägen.